Collecten

Tijdens de dienst is de eerste collecte Tekstvak: voor de diaconie (D) en de tweede voor de instandhouding van de eredienst (K) (tenzij anders vermeld). 

24-12

D

Op kerstavond collecteren we voor Kinderen in de Knel. Kerst, het feest van het licht, is voor veel kinderen wereldwijd helemaal geen feest. Ze zijn op de vlucht, groeien op in armoede, werken in fabrieken of worden misbruikt. Op deze kerstavond verdienen ze onze bijzondere aandacht en steun. Ons gebed en onze financiële bijdrage is daarbij onmisbaar. Met deze collecte proberen we Gods licht te delen met deze kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika, werkende kinderen in Colombia, weeskinderen in Oekraïne, vluchtelingenkinderen in Myanmar en Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon, voor wie het leven vaak zo donker is.

K

Instandhouding eredienst

25-12

D

De Prinsenstichting *)

K

Instandhouding eredienst

31-12

D

het Roosevelthuis *)

K

Instandhouding eredienst

06-01

D

Volgens rooster Koggenland

K

Idem

13-01

D

Kindertehuis Tamara in Paramaribo, Suriname *)

K

Instandhouding eredienst

27-01

D

De collecte is bestemd voor verpleeghuis Lindendael *)

K

Collecte Jeugdwerk J.O.P. `Duizenden jongeren spelen Sirkelslag`”.
Tijdens Sirkelslag, een online spel van JOP, Jong Protestant, spelen kinderclubs, jeugdgroepen of schoolklassen via internet tegen andere groepen of klassen uit heel Nederland. Kinderen voeren als groep uitdagende opdrachten uit en strijden met elkaar voor de hoogste score. Het spel is een ideale manier om ongedwongen bezig te zijn met geloofsonderwerpen en vervult in gemeenten vaak een missionaire rol. Samen meedoen aan Sirkelslag versterkt bovendien teambuilding, groepsopbouw en het onderlinge vertrouwen in een groep.

 

*) Voor de bekend veronderstelde collectedoelen volstaan we met de vermelding van de naam. Uitgebreidere informatie staat op onze website (bij Onze gemeente > diakenen > diakonale projecten).